icoane-lemn.ro
Atelierul iconografic ,,SF.NICHITA,, este infiintat de o familie crestina,cu mare dragoste fata de icoana rusa si de arta bisericeasca.NICHITA inseamna victorie, biruitor,si cum toata viata noastra este o lupta impotriva raului – speram in biruinta.
Continuarea traditiilor vechilor iconari,lucrarea icoanei canonic,cu multa dragoste si frica de Dumnezeu,cu speranta in mantuire – ii da icoanei o viata indelungata.Numai respectind strict canonul ,folosind erminia si indreptarul iconografic,lucrind cu materiale naturale,cum este schindura de tei /blatul/ ,panza de in /povoloca /,grundul din creta praf si clei de peste /levcas/ ,pigmenti naturali si minerali cu galbenus de ou /tempera /,foita de aur si de argint, - toate date de Dumnezeu,avind binecuvintare bisericeasca lucrézi o icoana adevarata.
Icoanele lucrate in atelierul de icoane pe lemn Sf.Nichita sunt continuarea traditiei scolii ruse muscovite de icoane,unde predomina culorile ocru,rosu si verde. Liniile aurei se fac manual, foita de aur se aplica pe lac mordan. Fiecare icoana este unicat,macar ca sunt copii dupa vechile icoane pastrate si ajunse si in zilele noastre. In icoana se foloseste NUMAI foita de aur la aura si la fon, asist - in lucrarea vesmintelor si la icoane ca ..HRISTOS IN SLAVA,,
icoane, icoanele, credincios, biserica, lemn, aur, pigmenti, naturali,
Site ID: 13413
URL: http://www.icoane-lemn.ro
Categorie: Arta si cultura
Subcategorie: Religie
Adaugat la: 10-3-2009
Vizite: 965